10 Ekim 2009 Cumartesi

VARSA YOKSA SİLVERSTONE HAVASI


Başladığında sıradan gözüken, sonra efsaneleşen F1 2009 sezonu iki yarış sonra bitiyor. Sezonun en keyifli hadisesi Silverstone'un muhteşem kalabalığıydı. Buram buram F1 kokan o havayı solumak isterdim. Neyse, kısmet değilmiş, bugünlerde 2010 İngiltere yarışı için Donnington Park'ın şansının azaldığı haberlerini duyunca gelecek sene için umutlanıyorum.Bay Ecclestone gerekli finansı sağlasalar bile pisti yetiştirmeleri zor dedi. Muhtemelen Pazartesi Donnington'un, dolayısıyla Silverstone'un kaderi belli olacak. Gönlüm Silverstone'dan yana..
Bernie Ecclestone 2003'de F1 düzenlemek için sıraya giren ülkelere arka arkaya randevu veriyor, uygun gördükleriyle randevulaşıyordu.O randevulardan birini koparıp F1 takvimine bizde girmiştik. F1 sözü alan herkes Bernie'ye, tam olarak nasıl bir pist yapmamız gerektiğini görmek için Silverstone'a gelip bir bakalım diyordu. Bernie o dönem eskimekte ve ihtiyaç karşılamaktan öte eski olan Silverstone'dan uzak durun kendinize başka modeller yaratın diyordu.
O tarihten sonra yapılan pistler her bakımdan daha modern ve yaşanabilir olsa da hiçbiri Silverstone'un ciğerlerimize doldurduğu F1 havasına sahip olamadı.
Herkes pist yapıp F1 takvimine bir şekilde girdi ama F1'in efsane ruhunu çalamadı. Bernie, pazartesi günü Silverstone'a güneş doğabileceğini ima ediyor.Yarış 2010'da Silverstone'da kalırsa her ülkenin gidip modern pistlerinin içine nasıl ruh üfleneceğini öğrenme fırsatı olacak.

0 yorum: