28 Ekim 2009 Çarşamba

Mclaren'de hedef Kimi ya da Jenson




Bu sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayan organizasyonun iddialı ekipleri Ferrari ve Mclaren gelecek yıl bir kez daha hüsran yaşamamak için ince eleyip sık dokuyorlar

Ferrari Gelecek yıl için Felip Massa'nın yanında Fernando Alonso'yu getirerek Kimi Raikkonen'le vedalaştı

Sezonun son yarışı olan Abu dabi'de Kimi son kez kırmızı otomobilde yarışacak

Mclaren ise ezeli rakibinin yollarını ayırdığı fin pilotu kendi otomobilinin koltuğunu oturtabilmek için çalışıyor.

Şampiyonluğa yarışan bir takımda olmazsa Formula 1'i bırakıcağını söyleyen Kimmi Raikkonen'se İngiliz takımıyla flört halinde ve 25 milyon dolar civarında bir meblağ istiyor.

Mclaren yöneticileri Raikkonen'le anlaşırlarsa Heikki Kovalinenle yollar ayrılacak

Öte yandan İngiliz takımının görüştüğü bir başka ismin son dünya şampiyonu Jenson Button olduğu ifade ediliyor.

Her ne kadar Brawn GP şampiyon pilotunu bırakmak istemese de İngilz takımı iki ingiliz dünya şampiyonu pilotu birden yarıştırma fikrine sıcak yaklaşıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da Mclaren'in Dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton'dan geldi

Hamilton McLaren'ın gelecek yıl, takımın gelişimine katkı sağlayacak ve takım içinde bölücü bir etkide bulunmayacak bir pilota ihtiyacı olacağını söyledi.

Daily Mail gazetesine konuşan İngiliz pilot, "Barış ve huzur içinde olduğu müddetçe takıma kimin geldiği önemli değil. Yeter ki, takımın ilerlemesine katkı sağlasın ve üretici olsun" dedi.

Button'ın İngiliz ekibine transferine de değinen Hamilton, "Jenson'ın takım arkadaşım olmasından memnun olurum. Aklı başında, kendini işine adamış biri. Dünya şampiyonu oldu. Gelecek yıl ister Brawn'da kalsın, ister McLaren'da yarışsın, zorlu bir rakip olacak" diye konuştu.

Hamilton'ın bu açıklamasının ardından Mclaren'ın Kovalainen'in yerine bir başka pilotu transfer etmesine kesin gözüyle bakılıyor

0 yorum: