27 Ocak 2010 Çarşamba

Arjantin destekli Amerikan - USF1



Formula 1'in yeni takımlarından usf1'ın pilotlarının kimler olacağı merakla bekleniyordu
Uzun süren bekleyişin ardından yeni formula 1 takımının ilk pilotu arjantinli jose marıa lopez oldu....

Formula 1'de yeni sezonda ilk kez boy gösterecek amerikan takımı arjantinli pilotu jose maria lopez'i basına tanıttı. Usf1, lopez'i pilot koltuğuna oturtması karşılığında, arjantin hükümeti ile 2 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yaptı.

Campos meta-1, lotus f1 ve virgin racing ile birlikte 2010 sezonunda ilk kez formula 1'de mücadele edecek 4 takımdan biri. Takım, arjantin hükümetinin 2 milyon dolarlık sponsorluk desteği karşısında, pilot koltuklarından birini renault'un eski test sürücüsü jose maria lopez'e teslim etmeyi uygun gördü. Arjantin devlet başkanı Cristina Fernandez kirchner'in de tam destek verdiği 26 yaşındaki pilot, buenos aires'te basına tanıtıldı.

Lopez, formula 1'de mücadele edecek 24. Arjantinli pilot oldu. Arjantinliler, 2001'de prost takımı adına yarışan gaston mazzacane'den sonra formula 1'de pilotlarını görmeye hasretti. Lopez, başlamasına 2 aydan kısa süre kalan yeni sezona hazır olduğu mesajı verdi.

Amacının yeni takımıyla olabildiğince iyi dereceler yapmak olduğunu belirten lopez, "ilk yarışların ardından aracımızı geliştirmeye ve her seferinde daha iyi dereceler yapmaya çalışacağız. Kişisel olarak ben sonuçlara aldırış etmeksiniz, yüzde 100 performansla çalışmaya hazırım" dedi.

Bu anlaşma ile beraber arjantinin bir kısmının gönlünün şampiyonada bir amerikan takımı USF1!da olacağını söylemek yanlış olmayacaktır

0 yorum: