30 Ağustos 2009 Pazar

HERKES BUTTON'A ÇALIŞIYOR


Şampiyona lideri Jenson Button ilk turunda kaza yaparak finiş göremediği Belçika Grand Prix’sinde şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
Kimi Raikkonen’in zaferiyle sonuçlanan yarışın ikincisi Giancarlo Fisichella, üçüncüsü Vettel olunca, Button’ın klasmandaki en yakın rakibi Barrichello’nun aldığı 2 puan, Jenson’a şampiyonluk ışığını gösterdi. İstanbul’dan bu yana kazanamayan İngiliz pilot, bu dönemde 4 farklı isim birincilik kürsüsüne çıkıp, sıralamadaki puanlar gride eşit sayıda dağılınca son 5 yarışa hala 16 puan farkla önde giriyor. Bu fark tabii ki kapanır. Ancak kapatacak kim ? İkinci Barrichello’nun 5 yarışı Button’dan daha iyi bitirmesi ihtimali varsa bile, Brawn’ın bunu isteyeceğine inanmak saflık olur. Vettel ile Weber’in motor cezası alma ihtimalleri yüksek ve lider ile aradaki puan farkları sırasıyla 19 ve 20.5..
Son beş yarışı duble duble götürmeleri halinde şampiyonluk potasına girebilirler ki, Ferrari ve Maclaren eskisi gibi kötü olmadığına göre bu mümkün değil.. otuz sekiz puan gerideki Raikkonen’in tüm yarışları kazansa maksimum ulaşacağı puan 88 olacak. Bu durumda Button’a 17 puan yeter. Button bunu alamayabilir ama, kiminin 88 yapması pek mümkün değil..Diyelim ki Hamilton çoşup, 5 birincilik yaptı. Ancak 77 olur puanı o da şu halinde bile Button’ın sadece 5 puan önüne çıkar, yani 6 puan alsa Button yine şampiyon...
Mantık geride kalan yarışlarda puanların eşit dağılacağını söylüyor. Button Monza’yı kazanamaz, Redbull’lar duble yapmazsa, Singapur’da elde edeceği birincilik Button’ı Dünya şampiyonu yapar.
Bekleyip görelim neler olacak

0 yorum: