24 Haziran 2009 Çarşamba

FORMULA 1 UNİTED


FIA Başkanı Max Mosley, Paris'te yapılan Dünya Motor Spor Konseyi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, FOTA üyesi sekiz takımla anlaşmaya vardıklarını, barışın sağlandığını, takımların sezon sonunda Formula 1'den ayrılmayacaklarını söyledi.

Toplantıyla ilgili ayrıntı vermeyen, ancak Formula 1 dışında yeni bir serinin ortadan kalktığını vurgulayan Mosley, "Formula 1'den ayrılık yok. Masrafların azaltılması konusunda da anlaştık. Tek bir Formula şampiyonası yapılacak ve harcamaları iki yıl içersinde 1990'lar düzeyine çekme yönünde görüş birliğine vardık, dedi.

Dün ani bir karar değişikliğiyle dönem sonunda tekrar FIA başkanlığına aday olacağını açıkayan Mosley, bugünkü toplantı sonrasında yine karar değiştirdi ve sonbaharda artık başkanlığa aday olmayacağını söyledi. Mosley açıklamasında, "Barış sağlandığına göre tekrar aday olmama gerek kalmadı" dedi. Renault F1 Takım Patronu Flavio Briatore, toplantı öncesi Mosley'nin söyleyeceklerini dinlemek bile istemediğini kaydetti. Ancak toplantı öncesi, dün gece geç saatlerden itibaren başta Ferrari ve FOTA Başkanı Luca di Montezemolo olmak üzere, diğer FOTA üyeleri ile seri görüşmeler yapan, bu görüşmelerini bu sabah da sürdüren Mosley, ayrılıkçı takım patronlarıyla uzlaşmaya vardı.

0 yorum: